Blogg

Vetekudde

4 jan 2013

Vetekuddar har blivit väldigt populära för att lindra smärta. En varm vetekudde kan lätta obehag vid till exempel mensvärk mm. Den värms enkelt i mikron och är redo att användas direkt.

Många väljer att köpa billiga vetekuddar på nätet, tror de, men sanningen är att det går att tillverka vetekudde själv till ett mycket billigare pris. Vet man inte hur man gör finns det bra guider på nätet om hur du syr en som kan hjälpa en. Det är inte särskilt svårt att sy en vetekudde på egen hand.

I princip är det bara att sy ett kuddfodral och fylla det med hela vetekorn. Gärna ekologisk vete om du tänker på miljön och dig själv. Jordbruksverket har bra information om ekologisk odling.

Så nästa gång du har ont någon stans så rekommenderar jag att du testar att lindra smärtan med en vetekudde. Den fungerar även rogivande för små barn. De blir lugna av den simulerade kroppsvärmen men tänk då på att noga kontrollera så att kudden inte blir för varm i mikrovågsugnen innan du ger den till din bebis. Det behöv inte många sekunder i mikron innan vetekudden uppnått en behaglig temperatur.

Du har alltså två vall när du vill ha smärtlindring på detta sätt. Antingen så köper du en vetekudde på nätet eller så syr du en billig själv. Jag hade definitivt valt det senare alternativet. Då får man den precis som man själv vill ha den.

Vete är ett av de fyra sädesslag som odlas i Sverige och det kan göra underverk mot smärta genom att förmedla värme. Sy din egen vetekudde och testa.

Ny artikelkatalog om ekonomi

13 nov 2012

Ekonomi, pengar och lån är alltid intressant att skriva och läsa om på nätet. Därför tänkte jag idag tipsa om en artikelkatalog för ekonomi artiklar. Denna relativt nystartade artikelkatalog fokuserar på artiklar inom ämnen så som lån, försäkringar och att tjäna pengar. Kanske är även du intresserad av att skriva om detta ämne? I så fall kan jag varmt rekommendera denna katalog för att då dina artiklar publicerade i en relevant miljö. Självklart är alla artiklar manuellt granskade innan de godkänns och publiceras. Endast texter av hög kvalitet accepteras och självklart inga dubbletter av information som finns publicerad på andra sidor. Driver du en hemsida inom området ekonomi så kan detta vara ett bra sätt att stärka din egen domän. Kanske fokuserar du på att hjälpa låntagare till snabba och billiga lån? Eller så har du en sida som jämför villkoren på olika försäkringar? Oavsett vilken nisch inom ekonomi du specialiserat dig på så kan du stärka din position med hjälp av denna artikelkatalog.

Skydda båten i vinter

17 okt 2012

Vintern är på väg med stormsteg och det är hög tid att tänka på att skydda båten inför vinterns påfrestande klimat. Med en praktisk båtpresenning skyddar du båten mot vintern och förlänger din båts livslängd med många år. På så sätt kan du få chans att njuta av din båt under många somrar till utan att behöva extra mycket pengar och tid på att restaurera båten till våren.

Att äga en båt är lika med frihet för många under sommaren men under vintern står de flesta fritidsbåtar uppställda på land och då gäller det att se till att den har fullgott skydd så att den klarar av en hårt snöstorm och allt annat den får utstå under en bister vinter i kalla Sverige. 

Vill du lära dig med om båtar så rekommenderar jag att du läser mer på Wikipedia.

 

Hemtrevligt med gardiner i köket

18 sep 2012

Då har jag precis flyttat till min första lägenhet. Det känns stort att äntligen slippa bo med sina föräldrar. Men något har känts fel. Det har varit så kallt och opersonligt i köket. Jag har länge grubblat över vad det kan vara som är del med mitt nya kök. Så slog det mig i morse. Jag har ju inga gardiner, det måste jag köpa. Sagt och gjort idag inhandlade jag några fina gardiner i butiken här på orten och vilken skillnad det blev när jag fick upp mina nya gardiner. Nu känns köket mycket hemtrevligare och mer inbjudande. Tänk att en så liten sak som gardiner kan göra så mycket för ett hem. För info om gardiner så läs mer här.

Hoppas du har det lika hemtrevlig som jag har det nu. Annar kanske det hjälper med att köpa nya gardiner!

Matte

18 sep 2012

Matte är ett roligt ämne. Det var faktiskt mitt favoritämne i skolan. Det roligaste var att få lösa problem och logiskt tänkande. Att slippa allt lära sig en massa saker utantill som man måst göra i andra ämnen. I matematiken kommer man långt på att förstå. Jag tror inte man lyckas särskilt bra i matte om man bara lär sig utantill hur man ska göra. Det gäller att även få en förståelse för hur man gör och på vilket sätt allting hänger ihop. Då klarar man av att lösa nya typer av uppgifter som man kan tänkas ställas inför. Vill du lära dig mer om matematik så rekommenderar jag denna artikel, Där kan du läsa på kring matten i skolan och kanske lära dig ett och annat inom detta roliga ämne. Matte borde vara allas favoritämne i skolan för fattar man hur man gör så slipper man allt vad läxor heter.

Gubbvad

18 sep 2012

Att drabbas av gubbvad är inte så kul. Framför allt drabbas man när börjar bli lite äldre och musklerna inte återhämtar sig lika bra som de en gång gjorde. Det finns en del saker man kan göra för att lindra eller bota gubbvad. Du hittar massor av råd och tips på nätet om hur du kan förebygga gubbvad med excentriska tåhävningar och andra metoder. Ofta är tidigare skador orsaken till gubbvad. Dessa skador kan ha uppstått många år tidigare och gör sig påminda när man blir äldre i form av gubbvad. En del tror att rätt kosttilskott kan hjälpa men det finns det tyvärr inga bevis för så min rekommendation är att du sparar de pengarna och istället sattsar på excentriska tåhävningar för att förebygga och behandla din gubbvad.

Kläder

17 sep 2012

Kläder är något vi all har på oss och som de flesta har en åsikt. Många vill följa det senaste modet och lägger många tusen varje månad på att ständigt vara uppdaterad med de senaste trenderna för vad man ska ha på sig för kläder. De flesta har skor på fötterna och en tröja på kroppen och kanske ett par byxor eller en kjol eller klänning till det. Är det kallt så använder nog de flesta även en jacka när de befinner sig utomhus. Annars är risken stor att man fryser. Är man kall om händerna kan ett par handskar vara bra och för att skydda huvudet så passar en mössa perfekt. För lite extra värme runt halsen så kan man linda en halsduk runt denna. Är man händig kan man sticka en halsduk eller mössa på egen hand. ATt syicka kläder själv kan vara ett roligt tidsfördriv som dessutom ger vackra resultat. Ofta kan man sticka en mössa till bråkdelen av vad det kostar att köpa en mössa i butik.

Klara man inte av att sy sina kläder själv så kan man köpa billiga kläder på nätet. Ofta är priserna på kläder mycket lägre om man köper de från en butik online jämfört med om man går till klädbutiken i byn där man bor. Ofta är även utbudet mycket större på nätet än i den lokala affären som säljer kläder. Dessutom går det snabbt att besöka många butiker på internet, jämför med att köra runt till olika butiker i stan.

Körkort

10 sep 2012

Att ta körkort kan vara en stor händelse i livet. Ska man gå på en trafikskola kan det tyvärr kostar stora summor att ta körkort. Ett smartare sätt är att plugga körkortsteori på nätet istället och öva på interaktiva teoriprov online. Genom att utnyttja de gratis resurser som finns på nätet kan du komma billigare undan när du ska ta körkort.

Du kan till exempel träna körkortsteori och öva på teoriprov på nätet. Då blir du snabbt redo för att klara det riktiga teoriprovet och få ditt körkort.

Har du bråttom att få ditt körkort så kan en intensivkurs för körkort vara ett bra alternativ. Då klarar du förhoppningsvis av att ta körkort på en vecka eller max två. Men de flesta körkortselever tar ändå en traditionell körkortsutbildning på en trafikskola där de läse körkortsteori en gång i veckan och övningskör då och då. På detta sätt kan det ta många månader att bli klar med körkortet.